Нашата визија

Визија на Асоцијацијата е да стане лидер и авторитативен глас во спа, велнес и фитнес индустријата.
Ние ви нудиме:
Professional Training

Професионална обука

Настани, обуки, квалификации и обуки преку Интернет,

Idustry Standards

Стандарди

Воспоставување на стандарди, екипирање, обука, установи и квалитет на производи и опрема

Industry Development

Развој на индустријата

Развојот на спа индустријата и зајакнувањето на професионализмот

Professional Network

Професионална мрежа

Создавање на партнерства со други компании заради обезбедување на можности за мрежно поврзување за членовите

Consulting

Консалтинг

Обезбедување консултации на своите членови за развивање во кариерата

Career

Кариера

Следење на професионалниот напредок на членовите и подршка во кариерата

 • Акупресура
 • Рефлексологија
 • Рефлекторно сегментална масажа
 • Дееп тишу
 • Спортска масажа
 • Вакум терапија
 • Класична Шведска масажа
 • Антицелулитни масажи и техники
 • Чоколадна масажа и маска
 • Маска на тело
 • Ексфолијација на тело
 • Масажа со вулкански камења
 • Медова терапија
 • Кобидо Јапонска техника на затегање

БИДЕТЕ ПРИЗНАЕНИ БИДЕТЕ ОФИЦИЈАЛНИ!

Нашите обучувачи и ментори имаат практично искуство и непречено го пренесуваат своето знаење и искуството на секој ученик во нашите образовни програми. Сите обучувачи поседуваат лиценца за стручни обучувачи издадена од МОН.

Крсте Настевски

ФИТНЕС ОБУЧУВАЧ

Големо искуство во областа на боди-билдинг и фитнес, како и исхрана, додатоци и медицина. Завршено високо образование како физиотерапевт и повеќе од 12 години искуство во фитнес и боди-билдинг. Организатор на бројни домашни и странски натпревари во фитнес и повеќепати наградуван како најдобар тренер. Лиценциран тренер за фитнес.

Од ученици до професионалци

Емилија Коцева

Емилија Коцева

МАСЕР И СПА ТЕРАПЕВТ

По завршување на обуката за професионален масер и спа терапевт кариерата ја започнав веднаш по завршувањето на обуките, благодарение на SWAM програмите за кариера и напредување во Sky Spa Hotel Gevgelija" на позицијата Спа терапевт. Обуката ми помогна во професионална смисла, работа и образование да бидам стручена и подобара. Научив за квалитет во работата и како клиентите да бидат задоволни.
Благодарам за целото знаење и подршка .

Sonja Pejovikj

Соња Пејовиќ

МАСЕР И СПА ТЕРАПЕВТ

Уште од првиот ден на обуката бев воодушевена од знаењето кој ни го даваше нашиот обучувач Александар, со сето знаење кое е непроценливо, ни ги покажуваше сите тајни во спа инсдустријата. Иако сум завршила курс за Масерка во друго училиште, се запишав во SWAM повторно, а разликата е неспоредлива во квалитет, знаење, професионалност. По завршувањето бев премногу изненадена кога ми понудија работа иако досега тоа никој нема го направено на позиција Спа терапевт во Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel Halkidiki каде сеуште работам.
Ви благодарам, вие сте единствени.

Матилда Ризова

Матилда Ризова

спа терапевт/член

Одлично, професионално, многу едукативно, со многу пракса која е на највисоко ниво во Македонија.
Вработена сум во Silhouette Spa Apolonia Hotel Гевгелија, на позиција спа терапевт.
Од Ноември започнуваат новите обуки а јас ќе го продолжам моето образование и надоградба.
Најсилно ве препорачувам како најдобри.

Mohhamed Abdulsattar

Mohhamed Abdulsattar

Личен тренер, Египет

As a member in SWAM I graduated in International Sports Sciences Association which is the partner association with SWAM.
I applied for the program international career and take my job as a Personal trainer in Hyatt Regency UAE.
Thank you for all.

Мите Иванов

Мите Иванов

Масер

Како масер со 4 години искуство и 4 сертификати од други училишта ширум државата, можам да кажам дека обуките кои ги држи Г-динот Александар Мендов се непроценливи.
Обуките се засновани на многу пракса и професионалност кои се на највисоко ниво во Македонија. Ментор со многу знаење, вештини, кој остварува визија и самодоверба во своите ученици.
Научив како да ги задоволам клиентите, го подобрив квалитетот во масажата, ги подобрив комуникациските вештини со клиентите но најбитно од тоа, љубовта и страста кон оваа работа ми се зголемија.
СВАМ е местото каде Вие припаѓате. Бидете признаени, бидете официјални! Ви благодарам.

Ивана Калкова

Ивана Калкова

Спа Терапевт/Физиотерапевт/Член

,,Доквалификацијата е императив на секој терапевт.
Нашето знаење не е манорно туку напротив продира во медицина, угостителство, маркетинг продажба на услуги.
За да се стане битен ентитет во спа конкуренцијата не смееме да запреме да учиме.

Јас сум горд SWAM ученик и член кој ви се обракам, јас сугерирам сите кои веруват во ваков слоган да станат дел од од овој спа свет и да се здобијат со квалификации како: спа терапевт, масер, терапевт за лимфна дренажа . Шириме контакти се дообучуваме.

Блог

СИТЕ ЗА СПОРТ

Регионална програма за локална демократија на Западен Балкан 2 ReLOaD2 СИТЕ ЗА СПОРТ е проект на SWAM кој се спроведува во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2 финансирана Прочитај повеќе…

ВАЖНИИ РАБОТИ ДА СЕ РАЗМИСЛИТЕ ПРЕД ДА СТАНЕТЕ ИНСТРУКТОР ПО ФИТНЕС

Фитнес-кариерата може да биде многу привлечна (и обично започнува со многу придобивки како бесплатна картичка за фитнес), но потребно е многу повеќе за да станете успешен тренер за фитнес, што повеќето луѓе не го знаат.За Прочитај повеќе…

ФЕРИЈАЛНА ПРАКТИКА

Спа и Велнес Асоцијацијата на Македонија SWAM, и центар за професионални обуки е првиот на Балканот кој во обуките за Масери, Спа терапевти, Спа Менаџери, Фитнес инструктору нуди можност за Феријална Пракса во нај- познатите Прочитај повеќе…

Конкурс за стипиндерање на млади невработени лица од Општина Гевгелија

Oпштина Гевгелија, врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка со невладината Спа и Велнес Асоцијација на Македонија СВАМ, објави конкурс за доделување стипендии за 4 ученика кои ќе се здобијат со стручни квалификации во програмите Прочитај повеќе…

ВНИМАВАЈТЕ!! НА ЛАЖНИ СЕРТИФИКАТИ И ДИПЛОМИ. ,,Со едукација нема импровизација"

Македонскиот образовен систем е модерен во согласност со европската и светската политика. На пазарот за образование, постојат меѓународни, државни и приватни училишта од кои секоја сака нејзината програма да биде привлечна и усогласена Прочитај повеќе…

СПА ФИТНЕС И САЛОНИ ЗА УБАВИНА СТАТИСТИКА

Според податоците со кои располага Спа и Велнес Асоцијацијата на Македонија и податоци од Централниот регистар и Заводот за статистика на територијата на Р.С.Македонија се регистрирани 1730 фитнес, велнес, пилатес Прочитај повеќе…

КОВИД-19 ПРЕПОРАЧАН ПРИРАЧНИК

Македонската Спа и Велнес Асоцијацијата СВАМ, има изработено прирачник за Спа и Корона-19, Стандарди, Операции и Процедури за ре-отварање на спа капацитетите коj е изготвен во соработка со Globalwellnessinstitute. Прирачникот нема Прочитај повеќе…

Поврзете се со нас

За повеќе информации слободно контактирајте не

Посетете не во нашата канцеларија

Ул. „7ми Ноември“ бр. 50А 1480 Гевгелија

Побарајте не на телефон

+389 70 808 468mk

+30  695 568 9841 gr

Пон/Саб,9:00-17:00

Начин на уплата : Банкарска сметка:

Банка на депонент: Централна кооперативна

Трансакциска сметка: 320100029127064

Пишете ни

mk_MKMK