Станете сертифициран Спа супервизор

Учете во секое време, на кое било место. Со експерти од светска класа во спа-индустријата

Сертифицираната програма за обука за супервизор во Спа е наменета за лица кои планираат развој на кариерата на позицијата супервизор во велнес или спа и туристички центари, претприемач - сопственик на велнес, салон за убавина, здравствен центар, убавина, фитнес и други правни форми кои нудат спа услуги, релаксација, масажа, нега, програми за личен развој, вежбање. Сертифицираниот супервисор на спа е развиен од Спа и Велнес Асоцијација на Македонија (SWAM), за да обезбеди образование и ресурси за вас.

Назначувањето на супервизорот во Спа е заштитен знак во спа индустријата и означува дека ги разбирате основните супервизорски вештини и длабока посветеност и верба во продолжување на образованието и професионалниот развој. За кандидатите кои веќе работат во спа индустрија програмата на Спа супервизорот може да ви помогне да се истакнете во вашата моментална позиција, да преминете кон вашите цели во кариерата и да покажете дека сте меѓу најдобрите во својата професија.

Официјалното присуство на програмата на Спа Супервизор може да се запише од лице кое има завршено најмалку три годишно средно образование

Може да ја извршите обуката за супервизор на Спа преку една од двете опции:

Спа Професионалци

 • Искусен како спа-терапевт во добро позната компанија или хотел, спа или велнес, естетичар или терапевт за убавина кој има свој бизнис за убавина
 • Спа професионалци кои сакаат да научат како успешно да водат и да инспирираат тим

Полно и тековно работно време за квалификациска позиција на Спа или Велнес супервизор, со најмалку три месеци работно искуство

Супервизор е лице кое врши супервизија на две или повеќе лица; природата на работата опфаќа такви задачи како обука, подготовка на работен распоред, интервјуа, контролирање и спроведување на контрола за перформанси; донесува одлуки при вршење на дневни должности; и има придонес во одлуките за вработување и отпуштање во рамките на спа .

Шанса

Во моментов не сте вработени во спа или велнес центри. Како и да е, ние ви даваме шанса, откако успешно ќе го положите испитот за Спа супервизор , ќе имате шанса за време од шест месеци да обезбедите полно работно време како квалификуван супервизор

Како да аплицирате:

 • Треба да испратите свое професионално CV, вклучувајќи работна позиција и одговорности доколку го имате, за сите апликанти
 • Завршена диплома за средно образование за сите апликанти
 • За вработените во Хотелски Спа, Велнес, Дневени Спа центри .. потврда за вработување, име на вашиот работодавец, како и информации за контакт,
 • 1 фотографија пасошки формат во боја,
 • Добро познавање на англиски јазик.

Потребните документи испратете ги електронски на е-пошта : Iinfo@swam.mk

Преглед Програма за Спа Супервисор

После одобрување на вашата апликација и документи вие сте подготвени да се запишете на програмата.. Програмата предвидува е-книги Спа супервизор со увид во вештините и компетенциите што ви се потребни за да управувате со своето време, да се организираат и контролираат процесите на обезбедување услуги и работни места на приемот на спа / велнес центарот, да ја презентираат и промовираат понудите за велнес програмите и услугите, Комуникација со гостите, вработените, претпоставените и деловните партнери во согласност со деловна етикета. Програмата е развиена од (SWAM) главните елементи вклучуваат акцент на управување со различностите, истражување на лични вештини на влијание, дискусија за електронски алатки за управување со времето и етикета за електронски комуникации. Флексибилниот формат на овој курс за Спа супервизор преку Интернет ви овозможува да учите каде и да сте и кога и да можете.

Но, вие нема да бидете сами во вашите студии. Имате личен ментор на курсот, плус заедница на колеги студенти и дипломирани студенти од курсот за да учите.

Темите на поглавјата се:

 • Јас како Супервизор
 • Ориентација и обука на персоналот
 • Спа Лидерство
 • Решавање на проблеми и конфликти
 • Мотивација и градење на тим
 • Ново вработени и распоред
 • Подобрување на перформансите на вработените
 • Ефективна комуникација
 • Управување со времето
 • Испит

Испитот има 120 прашања Online со повеќе избори на кои мора да се одговори во рок од два часа. Прашањата на тестот ја тестираат вашата мајсторија на компетенции, изведена од девет клучни области на знаење.

По завршувањето на програмата, се добива сертификат / диплома на SWAM за завршената програма за едукација, кој е интернационално признат.

Цена

За членови на SWAM: 250€

Регуларна цена: 350€

ПРИДРУЖИ СЕ

БИДЕТЕ ПРИЗНАЕНИ БИДЕТЕ ОФИЦИЈАЛНИ!

mk_MKMK