• Анатомија
 • Стандарди Операции и Процедури
 • Етика во работата
 • Принципи на предпазливост и контра индикации
 • Класична Масажа
 • Спортска Масажа
 • Масажа на длабоко ткиво
 • Сегментална-Рефлексна Масажа
 • Акупресура
 • Козметичка масажа на лице
 • Масажа на одредени аку точки
 • Мускулна Масажа
 • Анти-Целулитни третмани
 • Зонетерапија-Рефлексологија
 • Масажа на одделни делови од телото
 • Мобилизација на периферните зглобови
 • Ковид-19 безбедносни протоколи во спа

Станете Дипломиран терапевт за масажа
Верификувана програма број : УП1 бр.10-50/2020

Дали сте заинтересирани да студирате по што ќе можете брзо и лесно да се вработите или самовработите во спа и велнес индустријата . Запишете се во Програмата за стручно оспособување SWAM, која по дипломирањето се доделува меѓународна призната диплома

Области на учење

Инструктор:

Обуката е (теорија и пракса во комбинација со онлаин настава),во специјализирани услови за изведување. За време на обуката, учениците учествуваат во процесите на: примање клиенти, подготовка на простор, опрема, додатоци и производи за работа, обезбедување услови и користење услуги за масажа, нега и убавина, индикации и контраиндикации ,комуникација,разни видови на масажи и третмани и нивната примена. Обучениот масер може да одговори на потребите и трендовите на домашните и странските спа и велнес компании.

Програмата обезбедува и задолжителна пракса кај познат работодавач со цел стекнување на потребното искуство до вработување. По завршување на секој кандидат му се нуди можност за отварање на сопстев бизнис, или вработување во домашни и странски компании партнери на СВАМ

Времетраење на обуката: 334 часа според Светските стандарди (1 месец) од Понеделник до Петок 8 часа на ден + 1 час пауза. Обуката е поделена во четири единици, секоја единица вклучува теорија, пракса и онлајн настава за постојан надзор од страна на менторот. За време на обуката, стекнатите вештини и знаења постојано се проверуваат.

Завршен испит: Завршниот испит се состои од 2 дела: теоретско испитување и презентација на научената техника или постапка за време на курсот.

Ние помагаме во ангажирање преку нашата програма за вработување или отворање на ваш сопствен салон.

Услови на влез:

На 18 години


БИДЕТЕ ПРИЗНАЕНИ БИДЕТЕ ОФИЦИЈАЛНИ!

SWAM ЧЛЕНКА НА :

mk_MKMK