ЗОШТО ДА НИ СЕ ПРИДРУЖИТЕ?

Спа и Велнес Асоцијацијата на Македонија SWAM е професионална организација за спа индустријата. Членството во SWAM овозможува пристап до непроценливи можности за образование, мрежно поврзување, водење за вашата кариера, врвни истражувања и многу повеќе. 

КОИ СЕ ЧЛЕНОВИ ВО СПА & ВЕЛНЕС АСОЦИЈАЦИЈА

Ние сме посветени да биде достапна и инклузивна организација. Членството е отворено за секој што има интерес за спа индустрија, но ќе биде од особена корист за:

 • Спа работници (масери, спа-терапевти, фитнес инструктори, спа рецепционери, козметичари, маникир и педикир, спа-управители и менаџери );
 • Спа, велнес и фитнес бизниси;
 • Спа, велнес и фитнес консултанти, архитекти и дизајнери;
 • Спа, велнес и фитнес - производители на опрема и добавувачи на услуги;
 • Спа, велнес и фитнес обучувачи на возрасни;
 • Хотелиери и поврзани субјекти во угостителската индустрија и
 • Спа туристички агенти, туроператори и други во индустријата за патувања и туризам (како и сите сродни професии) кои организирано работат на општествено и стручно оспособување и усовршување на своето членство.

  Во асоцијацијата членуваат поединци кои имаат завршено соодветно стручно образование / обука во областа на убавина, спа, велнес и фитнес, како и регистрирани бизниси кои работат со убавина (вклучувајќи лице, тело и нокти), Спа салони, Салони за масажа, Студија за јога, Фитнес центри, како и професионалните даватели на услуги или деловни активности со интерес за Спа, Велнес и Фитнес индустријата кои не се директно вклучени во испораката на услуги за убавина, спа и велнес за потрошувачите.

ПРИДОБИВКИ ОД ЧЛЕНСТВО

 • Со пристапувањето во асоцијацијата, вие не само што станувате дел од семејството SWAM, туку и вие станувате дел од глобалната мрежа на специјалисти . Ние сме тука за да ви помогнеме да растете и лично и професионално и можеби ќе ви обезбедиме малку инспирација. Нема подобро време од сега да се приклучите на семејството SWAM. Пример за овие придобивки се прикажани подолу.
  • Бесплатно рекламирање на нашата web страна и пошироко за корпоративните членови,
  • SWAM има развиено курсеви за едукација, учебници и ресурси за обука на стручни лица за спа и фитнес. Членовите на SWAM добиваат специјални попусти на овие ресурси.
 • Сите членови се согласуваат да се придржуваат кон Кодексот на однесување на SWAM. Ова покажува заложба да им обезбеди на клиентите нивните спа-искуства да бидат на највисоко ниво на професионализам бидејќи се однесуваат на комуникации, доверливост, приватност и третман на спа. Членовите на SWAM имаат пристап до лого на член што може да се прикаже на нивната веб-страница и / или печатени материјали како начин да комуницираат придржување кон високите нивоа на стандарди и практики на SWAM.
 • Добивате сертификат од SWAM како член
 • Веб-страницата www.swam.mk е динамична, интерактивна веб-страница за деловни соработници и потрошувачи, во која има членови на SWAM ,сите информации редовно се ажурираат со соопштенија за печатот, нови написи, курсеви, настани, нови придобивки од членовите и повеќе.
 • Објавување на работа и аплицирање за работа во нашаите партнерски компании.
 • Има право да гласа на состаноци на членови.

МОДЕЛ НА ЧЛЕНСТВО

Професионален член

Поединци кои имаат завршено признат курс на студии што водат кон директно вклучување во обезбедување на услуги за убавина, спа, велнес и фитнес, имаат право на професионално членство во Асоцијацијата. Професионални членови вклучуваат Спа-работници (масери, спа-терапевти, фитнес инструктори спа рецепционери, козметичари, маникиристи, менаџери на спа и супервизори во спа, Даватели на обука за спа,велнес и фитнес. Професионални членови имаат индивидуално право на гласање. Придобивки од членство: Попуст на сите обуки, Аплицирање за работни позиции бесплатно, Консултации, Добивате регистрација во регистарот на спа,велнес и фитнес професионалци со право на користење на лого и учество на интернационални натпревари, Добивање на електронска книшка, Електронско информирање за сите настани, обуки, огласи.

Цена: 1800 MKD (годишно)

Корпоративно членство

Корпоративни членови вклучуваат регистрирани деловни субјекти кои поседуваат, работат и управуваат со салони за убавина и разубавување (вклучувајќи лице, тело и нокти), спа, салони за масажа, велнес клубови, спортски сали, јога студија, клиники и други велнес субјекти, утврдени од Асоцијацијата. Трговија, увоз и извоз, трговија на големо и мало со производи за убавина, спа и / или велнес производи, Фитнес и фитнес производи и опрема, дизајнери на спа хотели, туризам и други професионални даватели на услуги или деловни активности и оние со интерес за Велнес индустријата, но не и директно вклучена во испораката на услуги за убавина, спа и велнес за потрошувачите Секој корпоративен член има право на двајца (2) претставници со право на глас во Асоцијацијата. Придобивки од членство: Попусти за обуки на персонал Рекламирање на нашата веб страна една година , Промовирање кај нашите клиенти, Изработка на СОП , Обука на персоналот за постигнување на стандардите во хотелиерството, Консултации и многу други поволности.

mk_MKMK