Ours Vision

To become the leader and authoritative voice in spa wellness and fitness industry
We provide:
Professional Training

Professional Training

Events, Training, Qualifications and Online Course

Idustry Standards

Idustry Standards

Establishing standards for operation, staffing, training, facilities, and quality of products and equipment etc

Industry Development

Industry Development

Enhance its professionalism through guidance, education and training, providing benchmarks, rules and regulations.

Professional Network

Professional Network

Create partnerships within allied associations and provide Networking opportunities for members.

Consulting

Consulting

Providing consulting for the who wants to develop in career.

Career

Career

We follow your progress after graduation and care for your career

 • Acupressure
 • Reflexology
 • Reflective segmental massage
 • Deep tissue
 • Sports massage
 • Vacuum therapy
 • Swedish massage
 • Anti cellulite massages and treatments
 • Chocolate massage and mask
 • Body wrapping
 • Exfoliation of the body
 • Massage with volcanic stones
 • Honey therapy
 • Cobido technique

BE RECOGNIZED BE OFFICIAL!

What ours students say

Емилија Коцева

Емилија Коцева

МАСЕР И СПА ТЕРАПЕВТ

По завршување на обуката за професионален масер и спа терапевт кариерата ја започнав веднаш по завршувањето на обуките, благодарение на SWAM програмите за кариера и напредување во Sky Spa Hotel Gevgelija" на позицијата Спа терапевт. Обуката ми помогна во професионална смисла, работа и образование да бидам стручена и подобара. Научив за квалитет во работата и како клиентите да бидат задоволни.
Благодарам за целото знаење и подршка .

Sonja Pejovikj

Sonja Pejovikj

МАСЕР И СПА ТЕРАПЕВТ

Уште од првиот ден на обуката бев воодушевена од знаењето кој ни го даваше нашиот обучувач Александар, со сето знаење кое е непроценливо, ни ги покажуваше сите тајни во спа инсдустријата. Иако сум завршила курс за Масерка во друго училиште, се запишав во SWAM повторно, а разликата е неспоредлива во квалитет, знаење, професионалност. По завршувањето бев премногу изненадена кога ми понудија работа иако досега тоа никој нема го направено на позиција Спа терапевт во Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel Halkidiki каде сеуште работам.
Ви благодарам, вие сте единствени.

Матилда Ризова

Матилда Ризова

спа терапевт/член

Одлично, професионално, многу едукативно, со многу пракса која е на највисоко ниво во Македонија.
Вработена сум во Silhouette Spa Apolonia Hotel Гевгелија, на позиција спа терапевт.
Од Ноември започнуваат новите обуки а јас ќе го продолжам моето образование и надоградба.
Најсилно ве препорачувам како најдобри.

Mohhamed Abdulsattar

Mohhamed Abdulsattar

Personal Trainer, Egypt

As a member in SWAM I graduated in International Sports Sciences Association which is the partner association with SWAM.
I applied for the program international career and take my job as a Personal trainer in Hyatt Regency UAE.
Thank you for all.

Мите Иванов

Мите Иванов

Масер

Како масер со 4 години искуство и 4 сертификати од други училишта ширум државата, можам да кажам дека обуките кои ги држи Г-динот Александар Мендов се непроценливи.
Обуките се засновани на многу пракса и професионалност кои се на највисоко ниво во Македонија. Ментор со многу знаење, вештини, кој остварува визија и самодоверба во своите ученици.
Научив како да ги задоволам клиентите, го подобрив квалитетот во масажата, ги подобрив комуникациските вештини со клиентите но најбитно од тоа, љубовта и страста кон оваа работа ми се зголемија.
СВАМ е местото каде Вие припаѓате. Бидете признаени, бидете официјални! Ви благодарам.

Ивана Калкова

Ивана Калкова

Спа Терапевт/Физиотерапевт/Член

,,Доквалификацијата е императив на секој терапевт.
Нашето знаење не е манорно туку напротив продира во медицина, угостителство, маркетинг продажба на услуги.
За да се стане битен ентитет во спа конкуренцијата не смееме да запреме да учиме.

Јас сум горд SWAM ученик и член кој ви се обракам, јас сугерирам сите кои веруват во ваков слоган да станат дел од од овој спа свет и да се здобијат со квалификации како: спа терапевт, масер, терапевт за лимфна дренажа . Шириме контакти се дообучуваме.

Blog

СИТЕ ЗА СПОРТ

Регионална програма за локална демократија на Западен Балкан 2 ReLOaD2 СИТЕ ЗА СПОРТ е проект на SWAM кој се спроведува во рамките на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 – ReLOaD2 финансирана Read more…

ВАЖНИИ РАБОТИ ДА СЕ РАЗМИСЛИТЕ ПРЕД ДА СТАНЕТЕ ИНСТРУКТОР ПО ФИТНЕС

Фитнес-кариерата може да биде многу привлечна (и обично започнува со многу придобивки како бесплатна картичка за фитнес), но потребно е многу повеќе за да станете успешен тренер за фитнес, што повеќето луѓе не го знаат.За Read more…

ФЕРИЈАЛНА ПРАКТИКА

Спа и Велнес Асоцијацијата на Македонија SWAM, и центар за професионални обуки е првиот на Балканот кој во обуките за Масери, Спа терапевти, Спа Менаџери, Фитнес инструктору нуди можност за Феријална Пракса во нај- познатите Read more…

Конкурс за стипиндерање на млади невработени лица од Општина Гевгелија

Oпштина Гевгелија, врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка со невладината Спа и Велнес Асоцијација на Македонија СВАМ, објави конкурс за доделување стипендии за 4 ученика кои ќе се здобијат со стручни квалификации во програмите Read more…

AVOID SCAM CERTIFICATE/DIPLOMA

The Macedonian education system is modern in accordance with European and world policies. On the education market, there are international, state, private schools,and each of which wants its program to be attractive and harmonized with Read more…

Get in Touch

For more details please contact us

Find us at the office

Str. "7mi Noemvri" No. 50A 1480 Gevgelija

Give us a ring

+389 70 808 468mk

+30  695 568 9841 gr

Mon - Fri, 9:00-18:00

payment method - Over Bank Account:

Bank: Centralna Kooperativna Banka AD Skopje

Аccount number: 320100029127064

Contact Us

en_USEN