Донации од Холандија /Микродониа во посредништво на #Changemakers4All.

СПРАВИ ЗА ВЕЖБАЊЕ ЗА ПОДРШКА НА ПРОЕКТОТ ,,АКЦИЈА ЗА ЗДРАВИ МЛАДИ” Проектот Акција за здрави млади кој е наменет за деца со дијагностицирани деформитети беше дополнет со донација од Холандија и се состои од елиптичен точак, електрична весла, клупи за екстензија и истегнување. Децата учесници во проектот сега можат со Прочитај повеќе…

АКТИВНОСТИ ОД ПРОЕКТОТ – ,, Акција за здрави млади” со МЛАДИТЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА И МИРАВЦИ

Целта на проектот е да се подобри патолошката состојба (лошо држење на телото, слаб развој, лоша исхрана, деформитет на ‘рбетниот столб и градниот кош и деформитет на стапалото) на учениците од основното образование од двата пола со цел да се подобри квалитетот на нивниот живот и здравје. Проблем е неуспехот Прочитај повеќе…

Дали шахот е спорт?

Неколку аргументи во шахот добиваат повеќе внимание од дебатата за тоа дали шах е спорт или не. И покрај тоа што некои од двете страни на аргументот можеби мислат, не е едноставно прашање да се одговори: владините тела ширум светот не се согласуваат (Меѓународниот олимписки комитет го признава шахот како спорт, додека Прочитај повеќе…

Зошто е кик боксот добар за децата? 5 придобивки кои ги имаат децата кои тренираат кик бокс!

Индивидуалните спортови како што е кик боксот се одлична активност за децата поради многубројните придобивки кои ги нудат овие спортови. Иако постојат одредени предрасуди кај родителите кога зборуваме за кик боксот, доколку изберете клуб со професионални тренери кои ќе ги насочат децата, тие ќе добијат повеќе придобивки отколку во бавењето Прочитај повеќе…

Повеќе од една четвртина од младите луѓе се дебели

Вкупно 149 милиони деца заостануваат во физичкиот развој или се со понизок раст за својата возраст, 50 милиони деца се неисхранети или се преслаби за својата висина, 340 милиони страдаат од недостиг од основните витамини и хранливи материи како што се витамин А и железо, а 40 милиони деца се Прочитај повеќе…

Исхрана на млади спортисти

Исхрана на млади спортисти Исхраната е важен фактор за физичката подготвеност на младите спортисти. Внесувањето на макронутриентите, микронутриентите и течностите во соодветна количина е есенцијално за обезбедување на енергија за раст и вршење на физичка активност. За оптимален перформанс, младите спортисти треба да знаат што, кога и како да јадат Прочитај повеќе…

mk_MKMK