Според податоците со кои располага Спа и Велнес Асоцијацијата на Македонија и податоци од Централниот регистар и Заводот за статистика на територијата на Р.С.Македонија се регистрирани
1730 Фитнес, Велнес , Аеробик и Пилатес вработени,
2500 се вработени во Салоните за убавина,козметичките салони, спа салоните и салоните за разубавување.
Вкупно вработени се 4230 на целата територија.Нај развиен е Скопскиот регион со регистрирани повеќе од 320 правни субјекти.

На целата територија се регистрирани 936 правни субјекти.

Категории Корона-19 СОП

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MKMK