Еден од најдобрите начини да стекнете искуство, да стекнете клиенти и да имате редовна плата е да започнете да работите во теретана.
 
Ангажирање и градење на професионална биографија
Без разлика дали ја менувате вашата кариера или неодамна ја завршивте програмата „Фитнес инструктор“, опишете ги сите релевантни практични вежби во вашето CV. Ова вклучува сè, од спортот до помагање на еден пријател да изгуби 20 кг и вештините за услуги на клиентите. Во својата биографија, спомнувате дека неодамна сте овластени, но додавате резиме зошто сте заинтересирани за фитнес-индустријата. Вашиот иден работодавец ве сака кога имате своја приказна или длабока страст за фитнес што сакате да ја споделите со другите.
 
Кога ќе бидете ангажирани, ќе поминете некое време да се запознаете со салата и членовите преку „сенката“ на друг тренер. Оваа обука на работно место е непроценлива затоа што ви овозможува да студирате преку други професионални инструктори. Ќе запознаете клиенти на различна возраст и нивоа на вештини. Запознавање клиенти со различни здравствени статуси, повреди и други ограничувања ќе ве подготви за вашите клиенти. Направете белешки за вежбите и прашањата што најчесто ги поставувате од инструкторот. Прашајте ги дали имаат какви било проблеми со грбот, половината или имате неодамнешни повреди за да знаете како да продолжите. Кога ќе започнете да тренирате, ќе развивате свој стил, но секогаш е корисно да научите и од другите. Почетниците во салата се најдобриот извор, бидејќи многу од нив со месеци не тренирале или дури не влегле во теретана воопшто. Разговарајте со сите членови (нови и редовни) и прашајте ги како се развиваат нивните вежби. Слушајте ги клучните зборови како „досадно“, „мрзливо“ и „ништо“. Овие се индикатори дека нивната обука не им ги дава резултатите што ги барале. Предложете им начини на кои можете да им помогнете да ги постигнат своите цели поефикасно. Разберете ги емоциите зад нивните цели. Повеќето луѓе сакаат да се обликуваат од посебна причина.
 
Бидете искрени со вашите нови клиенти за колку време ќе ги постигнат своите фитнес цели. Како фитнес инструктор, исто така ќе треба да подготвите програма. Некои луѓе имаат заблуда дека еднаш неделно со фитнес инструктор е доволно за да постигнат ефект.
Ќе треба да креирате сосема друга програма за секој клиент. Некои од вашите клиенти може да имаат слични цели и сигурно можете да ги натерате да ги прават истите вежби, но проверете дали секоја програма е единствена за нив. Бидете достапни за вашите клиенти кога не ги обучувате. Обезбедете телефонски број и адреса на е-пошта, ако имаат прашања да ве контактират. Да знаете дека сте таму за да одговорите на прашања во врска со нивната диета и избори за вежбање, ќе одржувате контакт со нив. Препознајте ги нивните достигнувања.
Колку повеќе се заинтересирани за нивните цели, толку подолго ќе учат заедно со вас. Задржувањето на клиентите е 80% од вашата деловна активност.
Запомнете, исто така можете да се потпрете на вашите клиенти за нови препораки.
Значи... пред да размислите за отварање на сопствена теретана, навистина е добро да добиете искуство со работа во тим со други инструктори. Со текот на времето, ќе добиете поголема самодоверба, ќе изградите свој стил и еден ден ...
Доколку сакате да започнете да градите кариера како Фитнес инструктор, запишете се сега

Курсеви

Категории blog

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MKMK