Добра и лоша вест

Добрата вест е дека спа индустрија продолжува да расте со неверојатна стапка, благодарение во голем дел на растечкиот глобален интерес за велнес, и на постојаните достигнувања и откритија во здравството и убавината. Во август 2019, ISPA објави дека бројот на глобални посети на спа е зголемен од проценетите 179 милиони во 2015 година на 184 милиони во 2016 година, додека индустријата продолжува да доживува постојан раст на вкупните приходи, локации и приходи по посета. Глобалниот пазар на спа, исто така, се очекува да порасне на проценетата сложена годишна стапка на раст од 5,66% од 2017 до 2021 година.

Што значи тоа? Работни места! Кој не сака работа? Но, отворањето работни места е една работа; пополнувањето на нив е друго.

Персоналот е постојано еден од најголемите проблеми во спа и фитнес индустрија и станува се поголем. Ова е лошата вест: спа центрите, салоните и сродните бизниси не можат да најдат квалификувани даватели на услуги и менаџери што им се потребни за да продолжат, а прометот е огромен.

Во меѓувреме, според Глобалниот институт за велнес, во 2018 година, околу 2,8 милиони луѓе ќе бидат вработени во спа ширум светот, а дополнителни 470.000 терапевти и менаџери / директори на бањи ќе бидат потребни од индустријата во 2020 година.

Ова е многу позиции што треба да се пополнат. Станете дел од втората по големина индустрија во светот со меѓународната програма за признавање. Може да се запознаете тука:

Курсеви
Категории blog

Коментари

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MKMK