Фитнес-кариерата може да биде многу привлечна (и обично започнува со многу придобивки како бесплатна картичка за фитнес), но потребно е многу повеќе за да станете успешен тренер за фитнес, што повеќето луѓе не го знаат.
За да ви помогнеме да одлучите дали сакате да добиете сертификат, прашавме некои од нашите студенти што би сакале да знаат.

 1. Работа или игра?
  Можеби се чини дека вашиот инструктор за фитнес го има цело време на светот (и веројатно го има), но тоа не значи дека работата е целосно забава и игри. Пред дури и да се појави во теретана, тој веројатно поминал часови собирајќи ја совршената плејлиста, присуствувал на обуки за да научи нови тренизи и кореографирал пред огледало.

Да се ​​биде добар инструктор честопати значи да се пристигне рано и да се остане буден доцна за да се помогне , како и да се исчисти теретаната/фитнес центарот. Потребни се часови за подготовка и избор на музика, движења, како и за информирање и подобрување.

 1. Фитнесот како бизнис
  Да станете личен тренер или фитнес инструктор значи дека сте одговорни за водење на сопствен бизнис. Голем дел од ова е стекнување на сите соодветни сертификати.
  Иако ќе потрошите свои пари, време и енергија за изучување и полагање курсеви за сертификација, ова е лесниот дел. Тешкиот дел е создавање на одржлив бизнис кој не ја апсорбира целата ваша физичка и емоционална енергија, обидувајќи се да привлечете клиенти. Важно е да разберете дека се продавате себеси како производ што луѓето ќе го купат, така што не само што ќе треба да му понудите нешто од висока вредност на потенцијалниот клиент, туку исто така ќе треба постојано да го развивате, ажурирате и продавате вашиот производ.

Првото нешто што обично го слушаме кога некој сака да стане инструктор по фитнес е:
„Изгледа како многу забавно – мислам, плаќате да тренирате!“
Не баш!

Да станете групен инструктор за фитнес значи дека ќе учите други луѓе и ќе вежбате безбедни и ефективни вежби за вашите клиенти, а не за ваш личен тренинг.
Додека ги демонстрирате движењата, сите вежби што ги вклучувате на часовите треба да ги прават вашите студенти со голем интерес, а не со лична желба да имате добар тренинг.
Всушност, понекогаш да станете фитнес-професионалец го отежнува да направите свој тренинг.

На крајот на денот, откако вежбавте во теретана, последно што ќе сакате да направите е да останете на личен тренинг. Накусо: мотивирањето на себе често може да биде предизвик.

 1. Подобрување
  За разлика од некои традиционални професии, каде што можете да научите трикови за трговија за време на семинар, а потоа да ги повторувате истите работи секој ден, фитнесот секогаш се менува, што значи дека ќе мора да се менувате со него.

За да се осигурате дека вашите студенти ќе го добијат најбезбедното и најефективното искуство, треба да разберете дека не само што ќе предавате курсеви, туку исто така и постојано ќе бидете обучувани за такви (семинари, конференции, курсеви преку Интернет, вебинари, итн. .

Сега сте се запознале со некои работи за кои најмногу се интересираат студентите и идните инструктори и веруваме дека сте свесни за предизвикот што ве чека пред вас.
Фитнесот не е само забава, тој е начин на живот. Вие сте луѓето кои најдобро ја знаат моќта на спортот, треба да го направите првиот чекор.

Ако веќе сте убедени дека оваа работа е за вас, дојдете и запишете се на стручните обуки Инструктор по фитнес

Categories blog

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN